20 Ιουνίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

20 Ιουνίου 2022

Whoever. Wherever. Whenever. Everyone has the right to seek safety.

Κάθε χρόνο, στις 20 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για να τιμήσουμε και να αναγνωρίσουμε τον αγώνα εκατομμυρίων προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα της φετινής ημέρας επικεντρώνεται στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αναζητήσει ασφάλεια, οποτεδήποτε, οπουδήποτε.

Το Ινστιτούτο Prolepsis επισημαίνει τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αλλά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας. Την τρέχουσα περίοδο, το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στα ευρωπαϊκά προγράμματα AcToVax4NAM και RIVER-EU που στοχεύουν στη βελτίωση της πρόσβασης μεταναστών και προσφύγων στους εμβολιασμούς, καθιστώντας τις συνθήκες πρόσβασης πιο δίκαιες και εγγυημένες. Παράλληλα, υλοποιεί τα προγράμματα MIG-DHL και iHERE για τη βελτίωση του ψηφιακού αλφαβητισμού σε μετανάστες και πρόσφυγες και σε άλλες ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Σήμερα, αναδεικνύουμε τη δύναμη και το θάρρος των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι και την πατρίδα τους εξαιτίας συγκρούσεων ή διωγμών.
Σήμερα, μας δίνεται η ευκαιρία να οικοδομήσουμε ενσυναίσθηση, να κατανοήσουμε τη δυσχερή τους θέση και να αναγνωρίσουμε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την ανοικοδόμηση της ζωής τους.

Μάθετε περισσότερα για τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εδώ.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις δράσεις του Ινστιτούτου Prolepsis εδώ.