Διάρκεια προγράμματος: 04/03/2021 - 31/12/2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διατροφοπεριπέτειες»

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, το Ινστιτούτο Prolepsis, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας AB Βασιλόπουλος, υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις μέσω τηλεκπαίδευσης με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5.000 μαθητές σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου, η οποία απαρτίζεται από διαιτολόγους-διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους.

  • Οι μικρότεροι μαθητές (Α, Β και Γ Δημοτικού) θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων και μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, χρώματα και φαντασία να βρουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υγιεινής διατροφής!
  • Οι μεγαλύτεροι μαθητές (Δ, Ε και Στ Δημοτικού) θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες της διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, ομαδικές δραστηριότητες και κίνηση.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει εξασφαλισθεί σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

________________________________________

Ομάδα έργου

Αφροδίτη Βελουδάκη, ΜΑ, PhD

Χριστίνα-Μαρία Καστορίνη, PhD

Ματίνα Κούβαρη, MSc, PhD

________________________________________

Εκπαιδευτικό υλικό

Ο Δεκάλογος της Υγιεινής Διατροφής

Αφίσα «Διατροφοπεριπέτειες»

Εκπαιδευτικές κάρτες με τους ήρωες της Νόστιμης Συμμαχίας

Εκπαιδευτικές κάρτες με ερωτήσεις για την υγιεινή διατροφή