Διευκρίνιση επί των διακηρύξεων πρόχειρων διαγωνισμών για την προμήθεια δεκατιανού γεύματος για σχολεία Μακεδονίας & Θράκης στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟ
Σε ερώτηση σχετικά με την υποβολή επικυρωμένων αντιγράφων της προσφοράς, διευκρινίζεται ότι πρέπει όλα τα αντίγραφα της προσφοράς πρέπει να είναι επικυρωμένα όπως αναφέρεται στο κείμενο της διακήρυξης.
Διευκρίνηση σχετικά με την πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την προμήθεια γάλακτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε ερώτηση προμηθευτή σχετικά με τα δικαιολογητικά για το HACCP, επισημαίνεται ότι απαιτείται η αποστολή του εν ισχύ πιστοποιητικού που δεικνύει την τήρηση του ISO22000:2005, η αποστολή των διαγραμμάτων ροής της παραγωγικής διαδικασίας, τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCPs), ο τρόπος παρακολούθησης (π.χ. έλεγχος θερμοκρασιών κλπ). Εφόσον στα φύλλα εργασίας και το εγχειρίδιο HACCP παρουσιάζονται επακριβώς, δεν απαιτείται η αποστολή πρόσθετων εντύπων.
Διευκρίνιση επί της διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια δεκατιανού γεύματος για σχολεία της Θράκης στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε ερώτηση προμηθευτή σχετικά με τις επιτρεπόμενες γλυκαντικές ύλες, επισημαίνεται ότι είναι αποδεκτή μόνο η προσθήκη καστανής ζάχαρης ή/και μελιού σε συγκεκριμένες ποσότητες, όπως αναφέρονται στο σχετικό Πίνακα του Παραρτήματος, ανάλογα με το είδος του προιόντος (βλ. Πίνακα Παραρτήματος).
Γενικές διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή προσφορών στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε ερώτηση σχετική με τις τεχνικές προδιαγραφές, επισημαίνεται ότι για κάθε προτεινόμενο τελικό προϊόν και επιμέρους πρώτη ύλη, θα πρέπει να υποβάλλονται τα αντίστοιχα φύλλα προδιαγραφών που αποδεικνύουν την τήρηση των προδιαγραφών του Προγράμματος.
Διευκρινήσεις για την υποβολή προσφοράς για την προμήθεια σάντουιτς στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε ερώτηση σχετικά με το ποσοστό νατρίου (Na) στο ψωμί διευκρινίζεται ότι σε όλα τα ψωμιά, αραβική πίτα και μπαγκέτα το ολικό ποσό νατρίου (Na) ανά 100γρ προϊόντος πρέπει να είναι μικρότερο από 0,5γρ (<0,5γρ/100γρ). Επισυνάπτεται εκ νέου ο σχετικός πίνακας των τεχνικών προδιαγραφών των ειδών.
Διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για την προμήθεια γάλακτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σε ερώτηση σχετικά με την αναλογία παράδοσης των δύο ειδών γάλακτος, διευκρινίζεται ότι οι ποσότητες τεμαχίων γάλακτος που παρατίθενται στον πίνακα του κειμένου της πρόσκλησης ισχύουν και για τα δύο είδη α) φρέσκο ημίπαχο/ημιαποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα (1,5-1,8% λίπους) βάρους 250 και 330mL και β) φρέσκο πλήρες αγελαδινό γάλα (≥3,5% λίπους) βάρους 250 και 330mL.
Διευκρινήσεις για την υποβολή προσφοράς για την προμήθεια γιαουρτιού στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
1. Σε ερώτηση προμηθευτή, διευκρινίζεται πως για όλες τις πρώτες ύλες (συμπεριλαμβανομένου και του μελιού) θα δοθούν προσφορές για α) ελληνικής προέλευσης και παραγωγής, β) ευρωπαϊκής προέλευσης, γ) τρίτης χώρας που όμως θα δηλώνεται. Οπότε θα δίδεται ξεχωριστή προσφορά για τις αντίστοιχες χώρες προέλευσης.
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – Πρόσκληση για υποβολή προσφορών για την προμήθεια προϊόντων πίτας στην Αττική στο πλαίσιο του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις για διευκρινίσεις γραπτώς με email στη διεύθυνση diatrofi@prolepsis.gr ή στο φαξ 210-6106810 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Το Ινστιτούτο Prolepsis υποχρεούται να δημοσιεύσει τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα του www.prolepsis.gr.