Η ανάγκη για στήριξη των ηλικιωμένων πληγέντων στο Μάτι παραμένει μεγάλη δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

23 Ιουλίου 2020

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής. Μέσα από την καθημερινή και άμεση επαφή όλο αυτό το διάστημα με το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας, η ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis ανέπτυξε στενούς δεσμούς με τους ηλικιωμένους στις πληγείσες περιοχές και έγινε μέρος της καθημερινότητας τους.

Δύο χρόνια μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι στο Μάτι συνεχίζουν να διαβιώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες και να έχουν αυξημένες ανάγκες. Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένα σημαντικό ποσοστό ηλικιωμένων συνεχίζουν να βιώνουν άγχος και θλίψη, ενώ πολλοί δυσκολεύονται να καλύψουν επαρκώς τις διατροφικές τους ανάγκες, λόγω οικονομικών και πρακτικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας παρέχει όλο αυτό το διάστημα εξατομικευμένα γεύματα (πρωινό και μεσημεριανό), με βάση το ιατρικό ιστορικό και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων. Με βάση στοιχεία που συλλέγουμε, η καθημερινή σίτιση έχει συμβάλει στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας και στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτει το Ινστιτούτο Prolepsis, θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας υλοποιείται από τον Μάρτιο 2019 από το Ινστιτούτο Prolepsis με αρχική χρηματοδότηση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Ιδρυτικού Δωρητή του προγράμματος, και την ευγενική υποστήριξη του The Hellenic Initiative Canada, του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και της SouthBridge Europe Mezzanine και της Eurobank.