Ενημέρωση 150.000 μαθητών από το Ινστιτούτο Prolepsis

23 Ιουλίου 2019

Περίπου 150.000 μαθητές από 822 δημοτικά σχολεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη, παρακολούθησαν τις διαλέξεις με τίτλο «Μαθαίνω για τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα». Η ενημέρωση των μαθητών έγινε στο πλαίσιο των 3.163 εκπαιδευτικών διαλέξων που δόθηκαν από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Οι διαλέξεις αποτελούν εκπαιδευτικό μέτρο, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο στηρίζεται σε 3 πυλώνες: τη διανομή γευμάτων (φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία), την εκπαίδευση στην υγιεινή διατροφή, τη γεωργία και την κτηνοτροφία και την προβολή του σε ομάδες στόχους, όπως είναι τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Το Ινστιτούτο Prolepsis υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ, η οποία ανέλαβε το εκπαιδευτικό μέτρο «Ζωντανή επίδειξη μαγειρικής στα σχολεία».

Στο πλαίσιο των διαλέξεων, ειδικοί διαιτολόγοι-διατροφολόγοι παρουσίασαν στους μαθητές τη διατροφική αξία των φρούτων, των λαχανικών, του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και τους ενημέρωσαν για τις αρχές της υγιεινής διατροφής και την αξία της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία. Η εκπαίδευση περιλάμβανε τόσο τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού όσο και την παρουσίαση πραγματικών φρούτων και λαχανικών στα παιδιά. 

Διαβάστε το άρθρο στο protagon.gr εδώ.