18 Δεκεμβρίου 2020: Διεθνής Ημέρα Μεταναστών

18 Δεκεμβρίου 2020

Διεθνής Ημέρα Μεταναστών: Η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει αυτή τη στιγμή την παγκόσμια κοινότητα επηρεάζει και τις πληθυσμιακές ομάδες των προσφύγων και μεταναστών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στις συνθήκες διαβίωσης αλλά και στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η κα Πάνια Καρνάκη, επικεφαλής των Διεθνών & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Prolepsis, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό της EuroHealthNet παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς και προτάσεις για την απρόσκοπτη και δίκαιη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στις παροχές υγείας τόσο για την αντιμετώπιση της Covid-19, όσο και για άλλα σημαντικά θέματα υγείας. Επίσης, είναι σημαντικό οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να έχουν δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο για την Covid-19.

Σε αυτήν την περίοδο κρίσης, η ανάγκη για την προστασία της υγείας των μεταναστών και προσφύγων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

https://eurohealthnet-magazine.eu/hosting-migrants-in-a-crisis-access-to-covid-19-health-care-services-for-migrants-and-refugees-in-greece/

#MigrantsDay #Healthforall #Healthequity