1.000 υφασμάτινες μάσκες κατασκευάζει και προσφέρει η εταιρεία χειροποίητων γυναικείων ενδυμάτων Karavan για τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis

2 Ιουνίου 2020

Η εταιρεία γυναικείων χειροποίητων γυναικείων ενδυμάτων Karavan, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, στο πλαίσιο των δράσεών του για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, πρόσφερε 1.000 υφασμάτινες μάσκες για τις γυναίκες τροφίμους και το προσωπικό των φυλακών Ελεώνα Θηβών.

Οι μάσκες κατασκευάστηκαν από την Karavan με την επιστημονική συνδρομή και τις κατευθύνσεις του Ινστιτούτου Prolepsis, και παραδόθηκαν τη Δευτέρα, 25 Μαΐου στο Κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θηβών.

Πολλοί συνάνθρωποί μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (πρόσφυγες, φυλακισμένοι, Ρομά, άστεγοι) βρίσκονται λόγω των συνθηκών διαβίωσης διπλά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να νοσήσουν από τον  COVID-19. Επίσης, κίνδυνο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι σε καταστήματα κράτησης, δομές φιλοξενίας μεταναστών, κέντρα φροντίδας αστέγων κλπ.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Karavan για τη συγκινητική της πρωτοβουλία και την άμεση στήριξή τους αυτή τη δύσκολη περίοδο.