Πρακτική άσκηση

Νέοι επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α., φοιτητές, αλλά και μαθητές συνεργάζονται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης με το Ινστιτούτο σε θέματα Δημόσιας Υγείας, προσφέρουν στο έργο μας και αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο 210-6255700.

Το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο και της ευρύτερης δράσης του έχει δημιουργήσει δίκτυα συνεργασίας με εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο:


Είπαν για εμάς:

 

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα την πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Prolepsis σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με θέματα δημόσιας υγείας και σχετικούς τομείς. Έχω αποκομίσει πλέον, σημαντική εμπειρία για το πώς λειτουργεί πραγματικά η έρευνα και η συνηγορία στη δημόσια υγεία. Η πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Prolepsis αποτελεί εξαιρετική επιλογή, διότι παράλληλα με τη γνώση που αποκτάς, έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με προγράμματα που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προαγωγή της υγείας σε ολόκληρη την Ευρώπη.» 
Max Weiss, Harvard University


 


 

 


 

«Η πρακτική μου εργασία στο Ινστιτούτο Prolepsis μέσω του Politics Director's Internship program ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και αποτελεί πραγματικά τιμή για εμένα η ευκαιρία που μου δόθηκε. Το Ινστιτούτο αποτελείται από απίστευτα ταλαντούχους και ευγενικούς ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου, αποκόμισα ανεκτίμητα εφόδια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει περαιτέρω στην επίτευξη των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών μου στόχων, προσφέροντας στην κοινότητα και την κοινωνία.»
David Xiang, Harvard University


  

«Το Ινστιτούτο Prolepsis μου έδωσε μία μοναδική ευκαιρία, να εφαρμόσω την ιατρική εκπαίδευση που έχω λάβει σε πραγματικά προγράμματα και πολιτικές. Ο μεγάλος αντίκτυπος που έχει το έργο του Ινστιτούτου στη δημόσια υγεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μου θυμίζει τους λόγους που αποφάσισα να σπουδάσω ιατρική. Αποτελεί τιμή η συνεργασία μου με ανθρώπους που εργάζονται με πάθος για έναν τόσο ευγενή σκοπό.»
Anya McDermott, Rutgers Robert Wood Johnson Medical School


  

«Δεν θα μπορούσα να έχω εξασφαλίσει καλύτερη πρακτική άσκηση! Μου παρείχε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με πολλές και διαφορετικές πτυχές της δημόσιας υγείας. Πήρα μια γεύση από ένα συναρπαστικό μέλλον που έχει να μου προσφέρει αυτό το ευρύ πεδίο έρευνας. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με τόσο παθιασμένους με το έργο τους, ταλαντούχους και ευγενικούς ανθρώπους και ξέρω χωρίς αμφιβολία ότι η εμπειρία που απέκτησα κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου εδώ θα με ακολουθεί και θα με βοηθήσει σε κάθε μελλοντική μου προσπάθεια.»
Elpida Velmahos, Boston University


  

«Η εργασία μου στο Ινστιτούτο Prolepsis ως ερευνήτριας υποτρόφου Fulbright μου πρόσφερε απίστευτη ικανοποίηση και είμαι ευγνώμων για αυτήν την ευκαιρία που μου δόθηκε. Έμαθα πάρα πολλά τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο δουλεύοντας σε έναν τόσο σπουδαίο οργανισμό. Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας οργανισμός στον οποίο η συνεργασία είναι πραγματική και αυτό με κάνει να γνωρίζω ότι επιστρέφοντας στις Η.Π.Α. θα έχω όλα τα εφόδια και τις απαραίτητες δεξιότητες και την προοπτική να προχωρήσω στην καριέρα μου και να συνεισφέρω στην κοινωνία».  
Meera Nagarajan, US Fulbright Grantee


  

«Η εμπλοκή μου στα προγράμματα που λαμβάνει μέρος το Ινστιτούτο Prolepsis, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με άλλους οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία για μένα. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το υψηλό επίπεδο δέσμευσης και η σκληρή δουλειά που έγινε για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά.» 
Alexandra Coritsidis, Fordham University