Διεθνής Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης: «Υγεία για Όλους: Ώρα για δράση»
12 Δεκεμβρίου 2023
Εκτενής έρευνα στο Ινστιτούτο Prolepsis, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AcToVax4NAM, εντόπισε συστημικά εμπόδια που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των νεοαφιχθέντων μεταναστών σε υπηρεσίες εμβολιασμών. Για την αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου σχεδιάζει μαζί με τους επαγγελματίες για την υγεία, λύσεις που θα βοηθήσουν τόσο τους ίδιους όσο και τους μετανάστες.
Έχοντας ακούσει με προσοχή τις απόψεις και την εμπειρία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών υγείας, η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis ανέπτυξε εργαλεία που θα τους βοηθήσουν στην επικοινωνία τους με τους νεοαφιχθέντες μετανάστες.
Στόχος μας, μέσα από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα AcToVax4NAM, είναι να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη των μεταναστών, ενισχύοντας τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν εμβολιασμούς σε μετανάστες και στηρίζοντας τους εργαζόμενους ώστε να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ωφελούμενούς τους.
Με το έργο μας μέσα από το AcToVax4NAM συμβάλλουμε ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα του ΠΟΥ για τη Διεθνή Ημέρα Καθολικής Υγειονομικής Κάλυψης: «Υγεία για Όλους: Ώρα για δράση».
Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα AcToVax4NAM εδώ.
