Η Maya AlMoussa από το Πανεπιστήμιο Harvard στο Ινστιτούτο Prolepsis με το Politics Director's Internship program

2 Αυγούστου 2019

Για μια ακόμα χρονιά, το Ινστιτούτο Prolepsis είχε την τιμή να υποδεχτεί μια νέα φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο Harvard στο πλαίσιο των υποτροφιών που προσφέρει το Politics Director's Internship program. 

Η Maya AlMoussa σπουδάζει Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία, και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δημόσια υγεία και την ιατρική. Κατά τη διάρκεια της 2-μηνης πρακτικής άσκησης στο Ινστιτούτο Prolepsis, η Maya ασχολήθηκε με προγράμματα σχετικά με κοινωνικά θέματα των Ρομά, καθώς και με το πρόγραμμα EU-VET CARE, το οποίο εξετάζει τις ανάγκες επαγγελματικής κατάρτισης στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Επιπλέον, συμμετείχε σε δράσεις του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας, ενώ παρακολούθησε και το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο ΙΣΝ.

Η Maya ευελπιστεί να εισέλθει στον κλάδο της ιατρικής και να ασχοληθεί με την έρευνα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Με την επιστροφή της στο πανεπιστήμιο, θα συνεχίσει την ενασχόλησή της με τo UNICEF club και τον εθελοντισμό στον τομέα της αποκατάστασης των ηλικιωμένων.

Το Politics Director's Internship program του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρει επί 20 συναπτά έτη τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες, τη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση να εργαστούν σε οργανώσεις υψηλού κύρους σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η έβδομη χρονιά που το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με μεγάλο αριθμό φοιτητών να εκφράζει ενδιαφέρον για συμμετοχή και εργασία στο Ινστιτούτο.

Eυχαριστούμε από την καρδιά μας τη Maya για τη συνεισφορά της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια των σπουδών της.