10 χρόνια προσφοράς και 1,5 εκατομμύρια υγιεινά γεύματα: Η ΑΒ Βασιλόπουλος δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

15 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται για δέκατη συνεχόμενη σχολική χρονιά η μεγάλη προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Με τη δωρεά της εξασφαλίστηκαν φέτος 60.130 υγιεινά γεύματα, για το σύνολο των μαθητών σε 33 σχολεία σε Αττική, Ροδόπη, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Συνολικά, από το 2014 έως σήμερα, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια δωρεάν θρεπτικά γεύματα έχουν φτάσει σε χιλιάδες μαθητές χάρη στην πολύτιμη συνδρομή της ΑΒ, Χρυσού Δωρητή του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

H σημαντική αυτή προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος καλύπτει μία υπαρκτή ανάγκη και συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες. Ενδεικτικά, με βάση στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23 για τα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το 26,5% των οικογενειών βίωνε επισιτιστική ανασφάλεια και σχεδόν 10% επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ διανέμονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων ειδικά σχεδιασμένα γεύματα, τα οποία καλύπτουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών των μαθητών. Τα γεύματα περιλαμβάνουν αρτοσκευάσματα ή σάντουιτς, φρέσκα φρούτα και 3-4 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι. Προσφέρονται στο σύνολο των μαθητών στο ξεκίνημα της σχολικής ημέρας, γεγονός που βοηθάει στη συγκέντρωσή τους στην τάξη, καθώς και στη συνολική παρουσία τους στο σχολείο.

«Χάρη στην τεράστια συμβολή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έχουμε καταφέρει κάτι πραγματικά σημαντικό. Να μειώνουμε στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς τον αριθμό των παιδιών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και να βελτιώνουμε παράλληλα τις διατροφικές τους συνήθειες. Τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας για αυτή την πολυετή συνεργασία και για όλα όσα έχουν προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές», επισημαίνει η  Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis.

«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για τη σωστή ανάπτυξή τους, τόσο σε θέμα εκπαίδευσης, όσο και σίτισης. Η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ είναι απόλυτα συνειδητή και αποτελεί μία επιλογή για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Καταφέρνουμε να σταθούμε δίπλα σε παιδιά που μας χρειάζονται, μέσα από τον δεύτερο κυριότερο παράγοντα κοινωνικοποίησης των μικρών μας φίλων, το σχολείο τους. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να συμβάλλουμε στο να ελαχιστοποιήσουμε την επισιτιστική ανασφάλεια και να προσφέρουμε καθημερινά ένα υγιεινό γεύμα», δήλωσε η Αλεξία Μαχαίρα, Sustainability & Corporate Communication Manager της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Εκτός από τη σχολική σίτιση, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης σε θέματα υγιεινής διατροφής, υποστηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα  «Διατροφοπεριπέτειες». Έως σήμερα, περισσότεροι από 20.000 μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, διαδικτυακά σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός του προγράμματος είναι να διδαχθούν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο τις βασικές αρχές της υγιεινή διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων, αλλά και την αξία της σωματικής δραστηριότητας.