Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς HPV και MMR σε γονείς με μεταναστευτικό υπόβαθρο

28 Ιουνίου 2024

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια HPV και MMR συνεχίστηκαν και τον Ιούνιο, με την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Prolepsis να επισκέπτεται την Αιγυπτιακή Κοπτική Κοινότητα της Αθήνας. Στόχος είναι η σωστή ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων με μεταναστευτικό υπόβαθρο για τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων εμβολίων και την ασπίδα προστασίας που προσφέρουν στη δημόσια υγεία.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της κοινότητας στην Καλλιθέα, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οφέλη των δύο αυτών εμβολίων και διανεμήθηκε έντυπο υλικό με βασικές και κατανοητές πληροφορίες στην Κοπτική γλώσσα. Επιπλέον, μέλη της ομάδας του Ινστιτούτου Prolepsis συζήτησαν με τους γονείς τις κοινές παρανοήσεις και ανησυχίες που συχνά συνοδεύουν τον εμβολιασμό.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RIVER-EU και αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προαγωγή της υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης νοσημάτων στις μεταναστευτικές κοινότητες.