Συνάντηση εργασίας στον Δήμο Ήλιδας με εκπροσώπους κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών

1 Ιουλίου 2024

Τις προνοιακές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Prolepsis, προκειμένου να μελετήσουν οι δύο πλευρές το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα”. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ηλίας Ευσταθόπουλος, η διευθύντρια Διοίκησης και Πρόνοιας του Δήμου Ήλιδας κ. Αθανασία Ανδριοπούλου, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, υπάλληλοι του ΚΕΠ Υγείας, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Μαρία Μπαχού μαζί με εκπρόσωπους του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδας, καθώς και εκπρόσωποι της συνοικίας Παπακαυκά.

   
Από το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχαν στη συνάντηση η κ. Μαρία Κεραμίδα, Υπεύθυνη του προγράμματος “Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα” και η κ. Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια Εθνικών Προγραμμάτων.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν η συνεργασία πάνω σε θέματα σχεδιασμού και οργάνωσης προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε γυναίκες από την κοινότητα Ρομά Παπακαυκά και Τσιχλέικα, καθώς και η πραγματοποίηση εμβολιασμών. Πριν τη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – αυτοψία στην συνοικία Παπακαυκά, όπου συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής.
Οι γυναικολογικές εξετάσεις και οι ενημερωτικές δράσεις στην περιοχή προγραμματίζονται για την περίοδο του φθινοπώρου.