Πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου”: Μιλάμε με τους ειδικούς για την Ψυχική Ανθεκτικότητα

6 Νοεμβρίου 2023

Τι είναι Ψυχική Ανθεκτικότητα και γιατί είναι σημαντικό να ανακάμπτουμε με επιτυχία από δύσκολες καταστάσεις;

Στην καθημερινότητά μας, όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, είτε μικρές είτε μεγάλες. Όταν έρχονται αυτές οι δύσκολες στιγμές, μπορούμε να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μας και θέτοντας νέους στόχους, ώστε να μην αφήσουμε περαιτέρω προβλήματα να δημιουργηθούν. Αυτό που μας βοηθά στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων και των κρίσεων είναι η Ψυχική Ανθεκτικότητα. Δηλαδή, η ικανότητα να σηκωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά, με άλλα λόγια να ανακάμπτουμε.

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Ψυχική Ανθεκτικότητα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 (18:00 – 19:00), θα δούμε με τη βοήθεια ειδικών, τα συστατικά στοιχεία της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας.

Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 (18:00 – 19:00)

Κάνε εγγραφή εδώ και έλα να συμπληρώσουμε μαζί τα κενά.


Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.