Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Συμβάλλουμε στη διάδοση της σημασίας του

3 Νοεμβρίου 2023

Η εβδομάδα μητρικού θηλασμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 1-7 Νοεμβρίου. Αυτή η φυσική διαδικασία έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το νεογνό όσο και για τη μητέρα. Παρέχει τον καλύτερο συνδυασμό των θρεπτικών συστατικών, ενζύμων και αντισωμάτων που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, προσφέροντας προστασία έναντι πολλών ασθενειών. Από την άλλη, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του οργανισμού της μητέρας μετά τον τοκετό, να συμβάλει στην απώλεια βάρους ενώ έχει αποδειχθεί η σημασία του στη μείωση του κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο των ωοθηκών. Συνολικά, ο θηλασμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία και ευημερία της μητέρας και του παιδιού, δημιουργώντας παράλληλα έναν ξεχωριστό δεσμό μεταξύ τους.

Το Ινστιτούτο Prolepsis υπογραμμίζει τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του μητρικού θηλασμού και συμβάλλει στη διάδοση της σημασίας του.
Ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για Γυναίκες, Εγκύους και Θηλάζουσες, που σχεδίασε και εκπόνησε η επιστημονική μας ομάδα, περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για τον μητρικό θηλασμό:

-Ποιες είναι οι επίσημες διατροφικές συστάσεις κατά τη γαλουχία και ποιες οι ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά;

-Τι περιορίζουμε κατά τη διάρκεια της γαλουχίας;

Ενημερωθείτε εδώ.