Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήριο: “Εκφοβισμός – Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς”

10 Μαΐου 2023

Στο Βιωματικό Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 18.00, θα συζητήσουμε σχετικά με πρακτικούς τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης του φαινομένου του εκφοβισμού και ενίσχυσης της επικοινωνίας με τα παιδιά. Συγκεκριμένα, μέσα από δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην κύρια ομάδα συσκέψεων του Zoom, αλλά και σε μικρότερες ομάδες συζήτησης, θα προτείνουμε πρακτικές και εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιούμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά για να προλάβουμε και να εξαλείψουμε τα περιστατικά εκφοβισμού.

Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν:

▶️Τρόποι αντιμετώπισης του εκφοβισμού σε περίπτωση που το παιδί εμπλέκεται είτε ως θύμα, είτε ως θύτης, είτε ως παρατηρητής.
▶️Μελέτες περίπτωσης εκφοβισμού, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου και την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης.
▶️Σενάρια ρόλων γονέα-παιδιού, με στόχο την κατανόηση της εκάστοτε εμπειρίας και την ενσυναίσθηση.
Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 (18:00) – Κάνε εγγραφή εδώ.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.