Σίτιση

  • Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα μας μαστίζεται από τη μακροβιότερη, μεταπολεμικά, οικονομική κρίση. Στόχος του Προγράμματος είναι η καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και πείνας των μαθητών, που φοιτούν σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευάλωτων περιοχών, καθώς και η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012, με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και τη σύμπραξη πολλών ακόμα ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, καθώς και πλήθους συμπολιτών μας. Το Πρόγραμμα παρέχει διανέμει σε καθημερινή βάση ένα υγιεινό γεύμα σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου που συμμετέχει, και έχει επιλεγεί να συμμετέχει βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Παράλληλα, ενθαρρύνεται η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, τόσο για τους μαθητές όσο και για τις οικογένειές τους, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις που συνδυάζονται με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό.
    Έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει συνολικά 887 σχολεία και 122.936 μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν διατεθεί περισσότερα από 17.918.900 γεύματα.
    Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ εδώ.
  • Πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας
    Το Ινστιτούτο Prolepsis με φορέα χρηματοδότησης τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει καθημερινά, γεύματα σε πυροπαθείς κατοίκους, ηλικίας 65 ετών και άνω, στην ανατολική Αττική, στο πλαίσιο του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον Απρίλιο 2018 στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης.