Προώθηση υγιεινής διατροφής και υγιεινός τρόπος ζωής

Η προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί προτεραιότητα του Ινστιτούτου Prolepsis. Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής, για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, τους εφήβους, τους ενήλικες, τις γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, και για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.

Οι διατροφικές συνήθειες αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής και αντανακλούν τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε και τον πολιτισμό μας. Ωστόσο, στις μέρες μας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι διατροφικές μας συνήθειες τείνουν να γίνονται περισσότερο ανθυγιεινές, ενώ η διαδικασία του φαγητού έχει χάσει τη μορφή και την αξία που είχε παραδοσιακά.

Το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει ένα τεράστιο έργο και τεχνογνωσία και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και την προώθηση της υγιεινής διατροφής στον γενικό πληθυσμό και σε ειδικές ομάδες.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών για όλους τους Έλληνες, καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό και οι δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ αποτελούν τις σημαντικότερες πτυχές αυτού του έργου.

Ακολουθούν ενδεικτικές δράσεις:

Παιδιά και έφηβοι


Γονείς


Εκπαιδευτικοί


Εργαζόμενοι


Ηλικιωμένοι


Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες