Αρχική σελίδα Εκτύπωση σελίδας Εκτύπωση σελίδας
 
 
Προληπτική Ιατρική
Ιατρική Έρευνα
Εργασιακή Υγεία
Περιβαλλοντική Υγεία
Εκπαίδευση
Στατιστική Ανάλυση
Ανθρωπιστικές Δράσεις
Ημερολόγιο
 << Μάϊος 2019  >>
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
01
ΙΑΝ
 
Newsletter
Μάθετε τις τακτικές δράσεις και τα τελευταία νέα της Prolepsis
 
 
  Ελληνικά     English  
 
Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής
 
                            
 
 

365+ Μέρες Φροντίδας σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας

6 Μαρτίου 2019

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, θα παρέχουν καθημερινά, γεύματα σε πυροπαθείς κατοίκους, ηλικίας 65 ετών και άνω, στην ανατολική Αττική, στο πλαίσιο του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα - Νέας Μάκρης. 

Η πρωτοβουλία με τίτλο 365+ Μέρες Φροντίδας εντάσσεται στο σχέδιο δράσης που εκπονεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη στήριξη των πυροπαθών της Αττικής. Το σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών στους τομείς της ψυχολογικής και διατροφικής υποστήριξης των πληγέντων και άλλες παράλληλες δράσεις. 

Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας θα ενεργοποιηθεί το Μάρτιο του 2019 και θα διαρκέσει ένα έτος. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρεται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε κατοίκους ηλικίας 65 ετών και άνω. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με βάση κριτήρια που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης, την κατάσταση της υγείας και ευρύτερα κοινωνικo-οικονομικά στοιχεία.

Υπεύθυνος φορέας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας είναι το Ινστιτούτο Prolepsis. Τα γεύματα θα σχεδιάζονται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής, όπως αποτυπώνονται στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς, θα διανέμονται σε καθημερινή βάση και θα είναι εξατομικευμένα, βάσει του ιατρικού ιστορικού και των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών των συμμετεχόντων. 

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε σχετικά: «Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για τη στήριξη των πυροπαθών Αττικής. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αξιοποιηθεί η επιστημονική τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία του Ινστιτούτου Prolepsis για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ελληνική εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα την τρίτη ηλικία». 

«Η άμεση και μεγάλη κινητοποίηση του ελληνικού εφοπλισμού και της ναυτιλίας για την ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων μας συγκινεί βαθιά. H τιμητική αυτή συνεργασία με τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε μέσα από το εφαρμοσμένο ανθρωπιστικό έργο του Ινστιτούτου Prolepsis, έμπρακτη στήριξη στους πυρόπληκτους ηλικιωμένους της περιοχής», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, να ενημερωθεί για το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας ή να συνδράμει εθελοντικά, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 210 6180520. Θέλω να στηρίξω το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υποστήριξέ μας

Κάθε προσφορά είναι σημαντική και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να  φτάσουν γεύματα σε περισσότερα παιδιά.

Με €1,5 μπορείς να προσφέρεις 1 υγιεινό και θρεπτικό γεύμα σε 1 παιδί που το χρειάζεται για 1 μέρα.

Διάλεξε τον τρόπο που θέλεις να συνεισφέρεις, συμπλήρωσε το ποσό και βοήθησε να πετύχουμε τον στόχο μας!

Η βοήθειά σου είναι για εμάς πολύτιμη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος κάνοντας κλικ ΕΔΩ

1) PayPal


2) Τραπεζικοί λογαριασμοί:

Τράπεζα: Alpha Bank
Διεύθυνση: Υποκατάστημα Αμαρουσίου (146) | Λεωφόρος Κηφισίας 60
Κωδικός Swift: CRBAGRAA
Επωνυμία Δικαιούχου: Prolepsis

IBAN GR69 0140 1460 1460 0232 0015 301, BIC CRBAGRAA (EURO)


IBAN GR57 0140 1460 1460 1500 1001 087, BIC CRBAGRAA (USD).