Επιστημονική μελέτη του Ινστιτούτου Prolepsis για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δημοσιεύεται στο European Journal of Public Health

3 Ιουνίου 2019

Νέα επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης του Ινστιτούτου Prolepsis για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας στους μαθητές. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο European Journal of Public Health, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο.

Η επιστημονική μελέτη με τίτλο «Εffectiveness of a school food aid programme in improving household food insecurity; a cluster randomized trial» που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ πιστοποιεί για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του Ινστιτούτου Prolepsis που βασίζεται στην καθημερινή υγιεινή σίτιση στο σχολείο και στις εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν την υγιεινή διατροφή δείχνει τον σωστό συνδυασμό για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2019 στο European Journal of Public Health, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως. Η τυχαιοποιημένη μελέτη κοορτής πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis τη σχολική χρονιά 2014 – 2015.

Δείτε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://academic.oup.com/eurpub/advance-article-abstract/doi/10.1093/eurpub/ckz091/5498596?redirectedFrom=fulltext